Krukken aanbieding

Elleboogkrukken

Goedkope elleboogkrukkenWat is een elleboogkruk?

Het woord elleboog zegt het al een beetje, een elleboogkruk is een handvat en een eindstop. Deze kruk, de meest verkochte kruk heeft een onderarmsteun dmv een machet. Aan de poot zit aan het einde een rubbere dop. In de stok van deze elleboog kruk zit net onder de armsteun een kleine hoek van ongeveer 15 graden, deze hoek zorgt ervoor dat er niet teveel kracht op de onderarm terecht komt met als doel om het polsgewricht minder te belasten. Tevens heeft deze hoek als bijkomend voordeel dat de ellebookkrukken dat de ondersteunende kracht van dit loophulpmiddel groter is dan een gewone wandelstok.

De machet is in drie variaties te verkrijgen.

  1. Open elleboogkrukken
  2. Half gesloten elleboogkrukken
  3. Gesloten elleboogkrukken

Bij gesloten elleboogkruk blijft de kruk aan de arm hangen als u de handvatten loslaat. Zo kunt u makkelijk iets oppakken of een deur openen. Dit is bij een onderarmfractuur erg lastig en pijnlijk, hierbij wordt de open elleboogkruk aan geraden.

De handvatten zouden altijd een einddop moeten hebben zodat u uw handen niet beschadigd. Als u de krukken langer gaat gebruiken is het raadzaam om groter ondersteuningsoppervlakte te hebben, des te groter des te lager de druk op de handen zal zijn.

Ook zijn er de zogenaamde anatomische handvatten, deze zijn iets duurder en zijn bij elleboogkrukken geen overtollige luxe, zeker niet bij tweezijdig gebruik.